Synttärit! – kuinka koristella huone

Parhaat syntymäpäivien koristeluideat sisältävät hienot valot, jotka korostavat päivän tärkeyttä, mutta ne ovat myös tunnelman luojina tärkeitä. Sisustussuunnittelu synttäreille alkaakin siis valaistuksesta.

Esimerkiksi lyhtyjä voi ripustaa seinän kulmaan. Niitä voi myös pitää pöydällä. Ledivalojohdot ovat myös erinomaisia tunnelman luojia, joita voi sijoittaa esimerkiksi ikkunoiden ääreen tai jopa lattian rajaa nuolemaan, listojen vierestä tai niiden päältä. Niin sanotut keijuvalot ovat myös tämän ajan hittituote. Kimaltelevia keijuvaloja voi asetella vaikkapa verhojen tai kasvien ympärille.

Kukista inspiraatiota synttärikoristeluun

Ilmapalloja ei ole välttämätöntä käyttää, koska kukat ovat keksitty jo aiemmin. Tuoreilla kukilla saa tietenkin mukavaa tunnelmaa mutta myös happea tilaan. Viherkasvit toimivat myös erinomaisesti ja jos mahdollista, voidaan pystyttää viherseiniä tai kukkaseiniä. Voit valita yksittäisiä kukkien värisävyjä tai sekoittaa kukkia hauskojen lisäkoristeiden sekaan.

Syntymäpäiväjuhlien pöydän koristelu kotona on erinomaisen tärkeää, koska sille sijoitetaan synttärikakku. Paras paikka pöydän sijoitukselle on huoneen keskellä tai seinää vasten. Jälkiruokia ei kannata välttämättä asetella tasaisesti pöydälle, vaan jos mahdollista, sijoittele niitä eri kerroksiin ja tasoihin kakkutelineiden avulla.

Jos synttäreilla on myös suolaista naposteltavaa, tee erikseen noutopöytä sellaisille tuotteille. Hienovarainen värillinen pöytäliina on tässä paras vaihtoehto. Pienillä yksityiskohdilla saa ns. vau-efektejä, kuten vaikkapa elintarvikeväreillä värjätyillä jääkuutioilla. 

Teemoja leluista, elokuvista, tv-sarjoista, sarjakuvista ja vaikka mistä

Riippuen synttärisankarin iästä, voidaan erilaisia koristeteemoja napata esimerkiksi leluista, elokuvista, tv-sarjoista, sarjakuvista ja viihdeteollisuudesta tai vaikkapa kirjallisuudesta. Tällaisia ovat vaikkapa Barbiet, Marvelin tai DC Comicsin hahmot, Harry Potter -universumi. Game of Thrones, Doctor Who, Tex Willer ja monet muut. 

Teemojen ei tarvitse olla myöskään monimutkaisia. Monesti käy hyvin vaikkapa parin tai kolmen värin yhdistelmä, joka toistuu koristelussa pitkin matkaa. Myös synttärisankarin iästä voi saada aikaiseksi teeman, jolloin syntymäpäiväkoristelu suunnitellaan sen ikänumeron ympärille.

Tätä ei kannata jättää puolitiehen, vaan muistathan huolehtia, että kakku suunnitellaan teeman mukaan. Jos juomatkin voidaan suunnitella samalla tavalla, aina parempi. 

Tytöille suunniteltavat synttärijuhlat eivät välttämättä tarkoita pinkkejä sisustuselementtejä. Myös muut värit ovat tyttöjen mieleen, esimerkiksi violetti, kulta ja hopea. Mutta ei kannata ajatella tyttöjä vain yhden asian “tyyppeinä”, sillä jokainen tyttö on erilainen. Voihan olla että synttärisankari pitää vain mustasta! 

Teemat voivat olla pienemmille tytöille helpommin mietittäviä, sillä heillä on usein samanlainen maku kuin useimmilla muilla. Edelleen, ei kannata kuitenkaan ylistää. Teini-ikäiselle voi teeman valitseminen olla jo hiukan vaativampaa, joten kannattaa tässsä vaiheessa ottaa tytön omat mielipiteet huomioon, jos haluaa pitää hyvät välit. Usein mutta ei aina toimivia teemoja ovat kylpylät, karaoke, tanssit, pakohuone ja niin edelleen.

Mitä on luvassa synttärikoristelun trendeissä lähitulevaisuudessa

Olipa kyse sitten pienestä kokoontumisesta tai suuremmista juhlista, ihmiset tulevat lähivuosina juhlimaan entistäkin iloisemmin ja innokkaammin, maailmantilanteen rajoitettua sosiaalista elämää. 

Seuraavina vuosina voidaan nähdä synttäreillä esimerkiksi boho -sisustusta tai neutraaleja värejä. Ulkoilmasynttärit tulevat varmasti olemaan taas se juttu, koska ihmiset haluavat juhlia yhdessä ulkona, koska olemme saaneet olla aivan tarpeeksi sisällä. Erilaiset piknikit varmasti ovat hyvä vaihtoehto synttäreille, sillä ne voivat tulla halvaksi ja niitä voidaan järjestää myös melkein missä tahansa, jossa riittää nurmikkoa ja aurinkoa.

Talvisilla synttäreilla voidaan lähteä myös porukalla makkaranpaistoon ja vaikkapa laskemaan pulkkamäkeä. Ollaan sitten ulkona yhdessä kun mahdollisuus siihen viimein on. Kaikki odottavat sitä varmasti erityisen innokkaasti ja miksipä eivät odottaisi!