Pari vinkkiä yrityksen liikeideaan ja firman perustamiseen

Yrityksen perustaminen ei ole helppo homma, mutta suurin ongelma tulee usein siitä, jos sinulla ei ole liikeideaa. Liikeidean keksiminen onkin yksi tärkeimmistä asioista mitkä pitää ottaa huomioon!

Tässä artikkelissa saat hyviä neuvoja yrittäjyyteen ja ennen kaikkea liikeideoihin. Näitä töitä voit tehdä kotoasi käsin!

Bloggaa!

Bloggaaminen on yksi ensimmäisistä liiketoimintamalleista, jotka syntyivät samalla kun nykymuotoinen internet sai alkunsa. Blogit ovat jonkin tietyn alan verkkojulkaisuja, joista saadaan hyviä neuvoja (kuten tämä artikkeli!) sekä tietoa tai sitten vain mielipiteitä. Buzzfeed on esimerkiksi blogina aloittanut verkkosivusto, joka on “hieman” kasvanut alkuajoista. 

Joka päivä julkaistaan miljoonia blogipostauksia. Sanomattakin selvää että alalla on kova kilpailu, mutta hyvät aiheet kiinnostavat.

Aiheen valitseminen onkin sitten se vaikeampi tehtävä. Blogin ei kannata olla kovin yleinen, sillä tällöin tehtävä on lähes mahdoton, koska muilla on jo etumatka. Kannattaa kohdentaa blogi jonkin tietyn alan alakohtaan. Vaikka sillä ei olekaan aluksi niin paljon lukijoita, kannattaa tavoittaa intohimoiset tietyn alagenren harrastajat ja nousta sitä kautta suuremmaksi.

Osta itsellesi verkkotunnus ja osta palvelu, jossa on esimerkiksi valmiiksi asennettu WordPress -tai jos olet koodaaja, tee omat sivut itse! Mobiiliyhteensopivuus on tämän päivän blogeissa ensisijaisen tärkeää.

Tulot blogiin saadaan näyttömainonnan avulla. Adsense-tilin hankkiminen on yksi yleisimmistä tavoista, joiden avulla mainokset alkavat tuottaa, jos blogi on vähänkään suosittu. Blogit, jotka keskittyvät markkinarakoon, voivat saada rahaa ns. affiliate-markkinoinnin avulla.

Bloggaaminen on siis hyvinkin kilpailtu ala, mutta edelleen joistakin uusista blogeista tulee suosittuja. Sen hyvä puoli on myös se, että aloituskustannukset ovat hyvin pienet!

Osta ja myy netissä

eBay oli se ensimmäinen kunnon käytettyjen tavaroiden kauppa netissä, mutta nyt on olemassa paljon muitakin. Yhteistä niille on se, että voit ostaa niistä edullisesti tavaroita, joita voit myydä uudelleen paremmalla hinnalla koska voit samalla myös kuvailla niitä paremmin ja houkuttelevammin. 

Voit myös aloittaa dropshipping -myynnin. Tässä mallissa perustat verkkokaupan, johon listaat tavaroita, joita jokin toimittaja myy. Ota itse kuvat ja tee kuvaustekstit sekä määrittele hinta tavaroille. Kun asiakas tilaa sinulta tuotteen, sinä ostat sen toimittajalta (halvempaan hintaan) joka sitten lähettää ja paketoi tuotteen asiakkaalle asti.

Varmista, että sinulla on laadukkaita valokuvia ja selkeä tuotekuvaus (kunto, toimitusajat ja niin edelleen) verkkokaupassasi.

Aloita pienestä! Osta tuotteita ja myy ne voitolla. Netti on pullollaan myyjiä eikä tämä ole välttämättä helppo tie. Mutta jos teet asiat oikein ja pohdit, mikä kiinnostaa suomalaisia, voit päästä nopeastikin voitolle.

Useimmat yritykset epäonnistuvat, mutta niistä oppii ja sen jälkeen voit tehdä parempia päätöksiä sekä kasvattaa itsellesi kannattava yritys. Kunhan vain jaksat yrittää sinnikkäästi ja teet järkeviä sekä harkittuja päätöksiä.

Vinkkejä kotona työskentelyyn

Kun teet töitä kotoasi käsin, muista seuraavia asioita. Säilytä säännöllinen rutiinisi ja pyri noudattamaan mahdollisimman paljon normaaleja toimistorutiinejasi. Kun työpäivä on ohi, laita läppäri tai pöytätietokone kiinni. Tee sen jälkeen samoja asioita, joita tekisit jos olisit toimistotyön jälkeen tullut kotiin.

Jos sinulla ei ole omaa työhuonetta, tee kuitenkin työllesi tila, jossa ei ole turhaa roinaa jotka muistuttavat vaikkapa lapsiperheen arjesta. Tee tilastasi sellainen, että se on vapaana epäjärjestyksestä. Näin pystyt keskittymään työhösi, vaikka sitten työtila olisikin keittiön pöydällä, makuuhuoneen lipaston päällä tai missä vain, missä voit tehdä töitäsi niin monta tuntia kuin työsi sitä vaatii.